21. května 2024
Máte na něco chuť? Vyzkoušejte lyofilizovaná jídla od Summit To Eat!
Značka Summit To Eat, kterou na trh přináší společnost European Freeze Dry, má záviděníhodnou historii a rodokmen ve výrobě lyofilizovaných produktů a je poskytovatelem speciálních lyofilizačních služeb od roku 1964.
Mrazem sušená jídla Summit To Eat jsou lehká, pohodlná, výživná, a především skvěle chutnají! Značka nedělá kompromisy v chuti nebo kvalitě. Dodává ty nejkvalitnější lyofilizované produkty. Odborně uvařeno, lyofilizováno a poté hned zabaleno. Jejich výrobky jsou plnohodnotně zastoupeny v pestré škále výběru z mnoha jídel od hlavních chodů, až po skvělé dezerty.
Technologie lyofilizace šetrně odstraňuje vodu z produktu, přičemž si zachovává přirozenou barvu, tvar a nutriční vlastnosti.
Tím je zajištěno, že ingredience zůstanou přirozené, bez nutnosti přidaných konzervačních látek. Dokončení procesu trvá v průměru jeden den, provádí se v sadě „komor“, které lze řídit při různých teplotách a časových plánech v závislosti na konkrétních požadavcích na produkt.
Mrazem sušené maso se skvělou chutí a texturou
Mrazem sušené maso je čerstvé a výživné. Ve srovnání s jinými konzervačními metodami uzamyká veškerou chuť a výživu, aniž by byla textura žvýkací nebo tvrdá. Jakmile se rehydratuje, vrátí se vlhká a měkká textura masa, což z něj dělá ideální přísadu do masových pokrmů.
Mléko a vejce sušené mrazem
Čerstvé mléčné a vaječné ingredience mají obvykle krátkou trvanlivost. Lyofilizované produkty tento problém řeší, protože vydrží roky bez ztráty chuti a výživy.
Mrazem sušená zelenina a luštěniny
Už nikdy se nemusíte bát, že má zelenina po sezóně. Proces lyofilizace zachovává většinu nutričních hodnot a lze jej rychle rehydratovat, díky čemuž je zelenina a luštěniny ideální náhradou za čerstvé.
Mrazem sušené ovoce
Mrazem sušené ovoce je ideální jako výživná a chuťově plná přísada. Skvěle chutná i jako pohodlná svačina. Proces lyofilizace zachovává vitaminové a minerální vlastnosti a dramaticky zvyšuje trvanlivost, takže je ideální náhradou za čerstvé ovoce.
Mrazem sušené ingredience a pokrmy nabízejí skutečnou příležitost výrazně snížit plýtvání potravinami jak v dodavatelském řetězci, tak u spotřebitelů, přičemž trvanlivost ovoce a zeleniny se prodlouží až na dva roky bez ztráty chuti nebo výživy a bez přidání konzervačních látek. Lyofilizované potraviny od European Freeze Dry vydrží až sedm let.
Tabulka Summit To Eat - přehled nabídky jídel ke stažení v .pdf
Ochutnejte z nabídky malých i velkých porcí, jídla masová, vegetariánská i veganská, nezapomeňte na zdravou snídani a nějaký ten desert jako sladkou tečku na závěr dne stráveného v přírodě, stačí si jen vybrat podle vašich chutí.
Jaké jsou výhody vymrazovaných potravin?
- Vzhled - lyofilizované (vymrazované) potraviny si zachovávají svůj původní tvar a strukturu, na rozdíl od potravin sušených na vzduchu, které se zmenšují a scvrkávají v důsledku vysoké teploty zpracování. Stačí přidat vodu a během několika minut potraviny vrátíte do jejich původní podoby.
- Chuť - chutnají stejně dobře jako čerstvé. Vymrazování odstraní vodu, ne chuť. Takže lyofilizované potraviny si uchovají prakticky všechny své chutě, vitamíny a nutriční obsah.
- Hmotnost - váží méně než čerstvé. Vymrazováním se potraviny zbaví 98% vody. Tím se výrazně sníží hmotnost, což usnadňuje manipulaci a snižuje náklady na dopravu. Například 10 kg jahod váží pouze 1 kg po vymrazení - jednu desetinu své původní váhy! Rychle se však mohou rehydratovat zpět do své původní hmotnosti.
- Dlouhá trvanlivost – vymrazované potraviny lze skladovat po několik let při pokojové teplotě bez jakéhokoliv poškození nebo znehodnocení. Záruční doba 7 let od data výroby.
- Nízké náklady skladování - protože mohou být uloženy v pokojové teplotě, nevyžadují nákladné studené nebo chlazené skladovací prostory, takže je uskladnění mnohem levnější